tiistai 25. helmikuuta 2020

Mitä kuuluu mun trombosyyteille ja yleisvoinnille?

Miten ihana jälleen palata tänne kirjoittelemaan pitkästä pitkästä aikaan. :)

Tosissaan tulin nyt kirjoittamaan tämähetkisiä kuulumisia mun diagnoosiin liittyen sekä vähän voinnista.

Mitä kuuluu mun trombosyyteille?

Tällä hetkellä mun trombosyytit ovat jälleen laskusuunnassa. Olivat 189- 179- 140 ja tässä välissä tuli peräti kolmen viikon tauko labroista ja viime labroissa 21.2 trombot olivatkin 120.
Edelleen itse olen kyllä näihin arvoihin tyytyväinen vaikka takaraivossa pieni pelko päällä, josko ne jälleen vaan laskee ja laskee, että mitäs sitten tehdään.. Mutta kiitollinen olen siitä, että edelleen ilman lääkitystä ja arvot ovat noin hyvät. Lääkäri ei ole vielä kommentoinut asiaan mitenkään, joten seuranta jatkuu labroilla samaan tyyliin.Mitä kuuluu mun terveydelle muuten/kivuille/väsymykselle?

Kuten monet teistä varmasti tietää instagramin kautta, että mulla on ollut kaikennäköisiä kipuja ja särkyjä, joihin lääkäri epäili reumasairauksiin viittaavaa ja yksi niistä epäilyksistä oli fibromyalgia, johon lääkäri määräsi "reumalääkkeen" eli tulehduskipulääkkeen. Mun kohdalla kuitenkin, ennen kyseisen lääkkeen antoa tuli seurata tarkasti trombosyyttejä, koska kyseinen lääke voi olla vaaraksi jos trombot ovat alle 80. Mutta päätin itse, etten koe tarvetta aloittaa lääkettä, jossa olisi riksi trombbareiden laskuun, enkä halua todellakaan ottaa sitä riskiä. Joten koin, että mielummin muutan ruokavalion ja alan liikkumaan enemmän. 
Ferritiini?

Lääkäri huomasi verikokeiden yhteydessä, että mun ferritiini oli 10 luokkaa ja määräsi minulle rautainfuusion. Infuusion jälkeen meni pari päivää, kun voin todella todella hunosti, kuume nousi ja joka paikkaa särki. Niiden parin huonon päivän jälkeen kuitenkin vointi alkoi kohenemaan pikkuhiljaa. Ja tällä hetkellä voin sanoa, että voin todella hyvin, energiaa on enemmän eikä väsymys enää paina samalla tavalla.'
Edelleen on selkäranka, joka kipuilee usein sekä myös etenkin vasemman rinnan alla kylkiluiden kohdalla kipua. Enkä edelleen tiedä mistä nuo kivut oikeasti johtuu. 
Mutta todella onnellinen ja kiitollinen olen, että energisyys on pikkuhiljaa palanut takaisin, joten ehkäpä myös blogi tulee päivittymään useammin. ;) <3Suosittelen myös (jos et vielä seuraa) seuraamaan minua instagramissa, jos haluat nähdä ja kuulla useammin mun kuulumisia. (@mamaheidianita)

Kommentteihin voi myös laittaa blogiaiheita, jotka sua kiinnostaisi. :)  

Näkyillään rakkaat! <3

1 kommentti:

  1. Hei mitä teidän perheelle kuuluu? Sydän syrjällään ajatellu teitä ja ennen kaikkea sinun vointiasi. Sinua ja perhettäsi siunaten. T. Marjo Neppenström

    VastaaPoista