tiistai 16. heinäkuuta 2019

Luuydinnäyte

Lähdettiin aamulla ajamaan Kotkaan päin sovittuun luuydinnäytteeseen. Autossa istuimme miehen ja vauvan kanssa ihan hiljaa. Mies itki. Minä en voinut olla itkemättä kun katoin häntä. Tunnelma oli hiljainen.. Ei niin kuin yleensä kun oltiin ajettu Kotkan sairaalaan synnyttämään, oli tunnelma ollut vitsikäs ja ihana. Tällä kertaa se oli aivan jotain muuta. Vasta 4kk sitten olimme lähteneet vauvan kanssa kotiin onnellisena perheenä tuosta sairaalasta.
Nyt kuitenkin olin menossa toimenpiteeseen, vakavien sairausepäilysten takia, oltiin tiedottomia, väsyneitä, ei tiedetty mikä meitä odottaa..


Mun piti tulla ravinnoitta ja musta otettiin muutama putki verta ennen kyseistä toimenpidettä. Sitten sain syödä nopeasti jotain, nappasin banaanin ja pillimehun.
Lääkäri ja hoitaja oli todella mukavia.
Kertoi koko ajan mitä tehdään milloinkin.
Mulla otettiin tämä näyte suoliluun takaharjanteesta, eli tuosta pakaran yläpuolella olevasta luusta.
Ensin kohta puudutettiin, ja se muuten tuntui! 
Luun sisältähän ei pysty puuduttamaan, joten se luuytimen imuvaihe sattui valehtelematta.
Sitten tunsin kun lääkärin piti vähän käyttää voimaa, että saa neulan sinne luun sisään, sitten kuului pieni rusahdus ja lääkäri imi ruiskun sisään pienen määrän nestettä sieltä luun sisältä, keskityin hengittämään rauhallisesti niin se oli aika nopeasti ohi.
Koska mun trombosyytit oli alhaiset, saivat aika kauan pidellä kiinni sitä kohtaa että verenvuoto tyrehtyisi. Sitten siihen päälle laitettiin steriilit laput ja kastella en saanut kyseistä kohtaa 24h.
Kun puudutus lakkasi ja pääsin kotiin, sattu muuten ihan älyttömästi sitä luuta. Tunne oli ihan ku joku olis porannu reijän siihen kohtaan. Silti kaikkien ajatusten kanssa mitä juuri silloin päässä oli, ei pelottanut missään vaiheessa tuo toimenpide, ajattelin vain sitä, että saisin mahdollisimman nopeasti vastauksia ja pääsisin pois epätietoisuudesta. 
Ja niin pääsinkin, jo seuraavien päivin aikana.. seuraavassa postauksessa selviää mitä tämän päivän aikana kerkes tapahtumaan.. <3 

2 kommenttia: