lauantai 22. kesäkuuta 2019

Raha-asiat meidän perheessä

Parien/perheiden raha-asiat on monilla tänä päivänä yksi suurimmista riitojen ja erimielisyyksien aiheuttajista ja juurikin tuo raha rikkoo monia perheitä ja suhteita. Puolisot eivät ymmärrä toistensa ostoksia ja vaikea päättää kuka maksaa mistäkin jne, puolisot on "velkaa" jatkuvasti toinen toisilleen.

Itse mulla ja mun miehellä oli jo naimisiin mentäessä samallainen näkemys rahasta ja siitä, miten me toimittaisiin meidän tulojen kanssa. Meillä ei ole "omia rahoja" vaan kaikki tulot on meillä yhteisiä. Me ei lasketa kumpi osti mitäkin, eikä me olla "velkaa" toisillemme. Samalla me mietitään aina yhdessä mihin me käytetään raha missäkin kuussa. Näin ison perheen kanssa ei varmasti tultaisi toimeen meidän tuloilla jos meillä olis ns "omat rahat". 
Hauskaa on myös se, että me ei kovinkaan usein olla edes eriä mieltä mihin raha laitetaan. Tuntuu että mä ymmärrän mun miestä ja hän ymmärtää mua ja eletään tuon raha asian kanssa täydessä yhteisymmärryksessä.




Meille sana "säästö" on tullut muutaman vuoden sisään tutuksi. Jos näin ison perheen kanssa haluaisi esim ostaa uudet huonekalut tai muuta isoa, se on muutama kuukausi säästettävä rahaa sellaiseen.
Meille säästö ei ole tarkoittanut sitä, että syötäisi halvemmin tai vähemmin tai huonommin. Vaan enemmin sitä, että säästön aikana ei mitään ylimääräistä ole pystynyt ostamaan vaikka olisi halunnutkin, toki pakolliset asiat on eri asia. 
Me sovitaan yhdessä, milloin me ostetaan jotain ja jutellaan aina onko se järkevää jne. 
Mä jotenkin olen silti nähnyt suurena siunauksena sen, että me pystytään elää hyvää elämää, nauttimaan hyvästä ruoasta ja että meidän lapset on hyvin puettu ja itse myös.



Me myös halutaan että meillä on tili, jossa olis aina säästössä joku summa, että jos tulee jotain yllätyksiä (autoremppoja, sairastumisia tms) niin olisi "ylimääräistä rahaa".
Meillä maksetaan aina ensimmäisenä laskut pois, ja sitten vasta katsotaan paljonko jää rahaa, ja paljonko voi käyttää ruokaan ja mihin laitetaan loppusumma.

Voin sanoa, että "rankin" aika oli silloin kun me säästettiin meidän taloon 5% talon hinnasta. Silloin kyllä jouduttiin elää "halvemmilla" ruoilla nuo muutama kuukausi, olihan meillä silloin jo 3 lasta. :)

Mitään lisälainoja, pikavippejä tai luottokortti maksuja me ei olla eikä haluta käyttää eikä ottaa.
Toki meillä on puhelimet ja muutama muu pikkujuttu kuukausimaksulla ja autosta on vielä jonkun verran kuukausilainaa, muttei muuta.

Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin hyvä.
Meitä on todella siunattu, sillä me voidaan elää hyvää elämää juuri nyt. :) <3

2 kommenttia:

 1. Moi! Olen aloittanut blogisi seuraamisen vasta hiljattain, ja tykkään todella. Sulla on niin kaunis perhe, olet kyllä todella siunattu <3 Olen saman ikäinen nainen kuin sinä, ja aloittanut pari kuukautta sitten ensimmäisen lapsen yrityksen. Onko sulla antaa jotain vinkkejä raskautumiseen liittyen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ja kiitos kauniista sanoistasi <3 Ihana kuulla että tykkäät lukea blogiani ja myös ihana kuulla, että haluat kovasti lasta.
   Itseasiassa itse tulin vasta puolen vuoden yrityksen jälkeen raskaaksi ensimmäisen raskauden kohdalla, ja se raskaus meni valitettavasti kesken ja siitä vasta puolen vuoden päästä raskauduin uudelleen. Itse sanoisin ainoaksi vinkiksi se, että rentoutuisi täysin asian kanssa, eikä miettisi sitä liikaa. Itselläni tuo todella auttoi, sillä silloin kun lopetin miettimisen ja stressaamisen, tulin raskaaksi. Joten rentoudu, älä mieti liikaa ja ei kannata stressata. <3 :)

   Poista