maanantai 3. kesäkuuta 2019

Mihin tämä aika menee? Ajatuksia koulumaailmasta

Mihin tämä aika menee? 
Tämä kysymys on pyörinyt viime aikoina päässä, koska tajusin juuri, että meidän rakas pieni nyytti Nea, täyttää kohta jo 3kk?! Siis mitä? Vastahan mä saatoin hänet tähän maailmaan ja kohta jo 3 kuukautta siitäkin hetkestä. 


Ensi vuonna esikoiseni lähtee jo esikouluun ja mitä enemmän mä sitä mietin, sitä kauheammalta se ajatus tuntuu. Ei se itse esikoulu ja koulu vaan se pelko lasten puolesta, se äidillinen huoli. Mitä jos minun lapseni joutuvat kokemaan saman mitä itse koin koulumaailmassa? Miten he selviäisivät siitä?


Koulumaailma on paha. On niitä "suosittuja" jengejä ja sitten niitä joita kiusataan. On myös niitä, jotka säästyvät kiusatuksi tulemiselta, meillä tilanne kun saattaa olla se, että jo pelkän sukunimen perusteella voidaan ottaa silmätikuksi. Se, että meillä on puoliksi Venäläinen perhe. Voi kuinka monta kertaa kuulin sanan "ryssä" omasta kouluajasta, vaikka sukunimi oli Suomenkielinen, synnyin Suomessa ja ei päällisin puolin kukaan tiennyt mun olevan Venläinen, silti kuulin sitä ihan liian usein.Koulumaailma oli minusta ihan kauhea, opettajat ja rehtorit eivät paljoa puolustelleet kiusatuksi joutuneita, koska "suosituilla" oli niin paljon valtaa, että joskus jopa tuntui, että opettajat itsekin pelkäsivät sanoa kiusaajille. Kyllä minäkin kävin rehtorin kanssa keskusteluja kiusaajieni kanssa, eivätkä ne keskustelut yleensä johtaneet mihinkään. 
Kyllä mua pelottaa ja huoli on kova, mitä enemmän tuo aika lähestyy. Sen ainakin tiedän, että tulen aina puuttumaan kiusaamiseen sekä omien, että muidenkin lasten jos näen tällaista suinkaan tapahtuvan. 
En haluaisi vielä edes miettiä koko koulu asiaa, vaan nauttia näistä hetkistä, kun lapset vielä ovat "pieniä" koska tämä on oikeasti niin arvokasta aikaa. Mutta kuten varmasti kaikki ymmärtää nämä asiat väkisinkin nousee joskus mieleen, koska ilman muuta tähän vaikuttaa myös oma kokemukseni koulumaailmasta. 

Mutta eletään päivä kerrallaan ja katsotaan mitä tuleva tuo. Kiitos teille, jotka jaksatte kulkea meidän matkassa mukana <3 ! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti