perjantai 31. toukokuuta 2019

Pottaharjoitusten eteneminen

Vähän aika sitten kerroin instassa, että päätin ihan yks kaks aloittaa meidän Wiljamille (2v2kk) kuivaksi harjoittelun. Ja samaan tyyliin kuin edellistenkin lasten kanssa.
Eli 4 päivää sitten aloitettiin, käytännössä niin, että vaippa pois kokonaan päivisin ja yöksi vaippa takaisin. 


Tällä metodilla aiemmat lapseni oppineet hyvin nopeasti kuivaksi. 
Meillä ei ennen tätä kovin montaa kertaa istuttu potalla aiemmin, joten olihan se aika iso päätös ihan yks kaks alkaa harjoittelemaan. Kyllä se vie jonkun verran voimia kun joutuu seuraamaan ilmeitä, liikkeitä ja jatkuvasti juosta potta mukana. Tulee pyykkiä, sotkua ja kaikkea muuta. Mutta kun tämän harjoittelun aloittaa, se on vaan vietävä loppuun, muuten tämä on ihan turhaa. 


Itse teen niin, että laitan alushousuihin myös harson tai pienen pyyhkeen, niin ei tule niin paljoa sotkua jos pissat tai kakat sinne sattuu tulemaan. 
Ensimmäisenä päivänä muutaman kerran istutin päivän aikana ja koko päivästä yhdet pissat tuli pottaan, ja tietenkin mulla tähän opetukseen kuuluu palkinto. Eli yhdestä pissakerrasta tulee 1 karkki ja kun tulee kakat pottaan niin suklaapatukasta puolet. Ja tämähän tietenkin motivoi lasta.
Toisena päivänä tuli jo 2 pissat, hurraa. :D
Kolmantena päivänä tuli myös kahdet pissat pottaan.
Ja nyt neljäntenä päivänä jopa yksi iso pökäle ja kahdet pissat. 


Ja nyt neljännen päivän kohdalla kun hän alkaa pissaamaan niin sanoo jopa, että "kakka tulee" Eli on alkanut tunnistamaan milloin se tulee, vähän vaan aikaisemmin jos vielä sanoisi niin ei niin paljoa sitä pyykkiä tulisi. No, pyykit pesuun ja jatketaan tätä. 
Tottamaar pitää sanoa tähän väliin, että on tehnyt mieli jo 100x lopettaa tää touhu koska on sata muuta hommaa kotona ja vauva. 
Mutta kyllä se pitää vaan olla tiukka tämän asian kanssa kun kerta näin hyvin ollaan päästy vauhtiin, joten pitäkää siellä meille peukkuja, että jaksetaan Wiljamin kanssa viedä homma loppuun. <3 :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti